Kvantalavista

Kvantemedisin høres veldig tøft ut. Det har jo ordet kvante i seg, noe  alternativbransjen bruker for hva det er verdt. Kvantemedisin blir markedsført som en behandlingsmetode basert på vitenskapelig forskning, noe det ikke er.

Kvantefysikk har ikke noe med cellene i kroppen vår å gjøre. Kvantefysikken beskriver oppbygningen av stråling atomer, partikler, altså ting som er mye mindre en celler i kroppen vår. Uansett hva kvantebehandlere påstår forutsier ikke kvantefysikken at cellene i kroppen kommuniserer.

I alternativbransjen er de vitenskapelige begrepene viktige i selve markedsføringen av behandlingsformen. Da er ikke fakta noe å bry seg om.

Det påstås at kvantemedisin kan kurere alt fra allergier til kreft og psykiske lidelser. Det er som vanlig svært viktig at du har et åpent sinn og et VISA kort med kjøleribber, ellers virker ikke behandlingen, og da er din egen skyld. La oss se på dette kvakket.

Kvantemedisin er kort og godt renheklet svindel hvor en ved hjelp av noen elektronisk apparat som ofte har tøffe navn brukes til å  diagnostisere og behandle sykdom, så seier soga …Vi ble også kjent med «behandlingsmetoden» kvantemedisin i tv-programmet – Folkeopplysningen på NRK.

De som holder på dette tøvet forklarer kvantemedisin som «læren om kroppens cellekommunikasjon og metoder for å bruke kroppens informasjonssystem til å lese av og gjøre korreksjoner ved hjelp av datastyrt apparatur». Påstanden er at celler kommuniserer ved hjelp av cellemembranens «energifelt» eller «frekvenser». Nei og atter nei, dette står i klar motsetning til den kjemiske cellekommunikasjonen som er kjent innenfor biologien. I følge Kvantemedisinen så er «Frekvensene» helt avgjørende for cellens funksjon, og om de endres skal det kunne føre til ubalanse eller sykdom. Mirakelmaskinene som kvantemedsinerne bruker skal kunne stille riktig diagnose ved å sende riktige frekvenser til kroppens celler. Dette er det reneste nonsens.

Hvor kommer dette tøvet fra?
En stor aktør som påvirker alternativbransjen er National Health Federation (NHF). Grunnlagt av Fred J. Hart i 1955 – etter at han fikk markedsføringsforbud mot å markedsføre fjollemaskiner basert på noe som kalles Radionics.

Radionic_instruments

Dette tøvet begynte faktisk enda litt tidligere. Tidlig på 1900 tallet kom Albert Abrams på det geniale konseptet som han døpte radionics. Radionics er maskiner som tilsynelatende måler energifrekvenser i kroppen og tanken var at var du syk, så skulle den maskinen kalibrere energien (rette opp ubalanser i kroppen som er “årsaken til sykdom”) i kroppen, og vips så var du frisk i en fei. Abrams ble millionær ved å lease ut radionic maskiner som han designet selv. Radionics har ikke noe fundament i vitenskapen og tøvet om at sykdommer skyldes ulike ubalanser går på tvers av det vi vet om prinsippene for fysikk og biologi. Abrams publiserte i 1922 teorien New Concepts in Diagnosis and Treatment (1922). Han skrev også en pamletten – Human Energy der han gir sin beretning om hvordan alle ting er energi. Han fant opp en maskin som kunne overføre sunne vibrasjoner til syke vev og organer, og dermed gjenopprette dem til en sunn tilstand. Hans første oppfinnelse ble lablet som dynamizer. Dette er kort og godt pseudovitenskap av verste skuffe.

Et nytt «fagfelt» ble født og er den spede begynnelse på det vi kan kalle kvantemedisin. Rettere sagt så er det alternativbransjen som med sin kreativitet har lablet det kvantemedisin. Høres tøft ut, men er svindel av verste skuffe.

Når vi snakker om absurde alternative behandlingsmetoder – Orgone energi akkumulator er i en særklasse når det gjelder regelrett humbug og tøv. (Orgone var en slags universell livskraft som en luring ved navn Wilhelm Reich fant på).

Alternativbransjen vet å revitalisere tull og tøys
Er det noe alternativbransjen er flinke til så er det å revitalisere regelrett tøv, krydre det med vitenskapelige ord og uttrykk, vips så har vi et  helt nytt «medisinsk fagfelt». Det et hav av slike maskiner der ute i dag – pakket inn i begrepet kvantemedisin. I 2009 hadde NRK en artikkel om apparatet SCIO – en maskin som i følge opphavsmannen William C. Nelson har kurert flere tusen mennesker for blant annet kreft. Du kan også lese om William C. Nelsons kvinnelige alter ego (dragartist) Desiré Dubounet. Her en artikkel fra Marketplace – Canadas investigative consumer show.

«Når jeg ser mye av alt dette kvakket føler jeg et akutt behov for straks – ostrafisere svingningene mine nanokvantifistisk for å oppnå et høyere nivå på mine cellers kvadratiske harmoniseringspotensial. For å være litt klarere her da, og det skal man jo forsøke å være, så må jeg nok jeg gå og harmonisere mitt energisystem tilbake til en tidligere forfatning»

Pasienter/kunder betaler tusenvis av kroner for en behandlingsmetode som er basert på vitenskapelig tull og tøys. I verste fall kan denne behandlingsformer bli prioritert av desperate mennesker fremfor vanlig sykdomsbehandling. Dette kan føre til store konsekvenser for dem med alvorlige sykdommer. Behandlingen kan gi et falskt håp hos de syke og jeg vil ikke nøle med å kalle det kynisme og regelrett kjeltringstreker å tilby denne type tullete behandling.

De som fyker rundt å kaller seg kvantemedisinere har sin egen interesseorganisasjon.
Det ser tilsynelatende seriøst ut. Det har til og med etiske regler og fagkrav, noe som er en vits når vi vet at kvantemedisin er ren humbug.

Til slutt
Det florerer med tullete begrepet som tilsynelatende høres ut som det kommer fra vitenskapens verden. Det er det definitivt ikke. Spør du om det finnes vitenskapelig forskning rundt kvantemedisin, så er svaret: – «Det finnes mengder av ikke-publisert dokumentasjon for at behandlingsformen virker. Men vi vil ikke offentliggjøre resultatene i frykt for å erte på oss legemiddelindustrien» (høres kjent ut ikke sant?). De mener seriøst at det slett ikke er nødvendig å publisere resultatene, så lenge de har dokumentasjonene selv? Sannheten er at den eneste dokumentasjon de viser frem er at tøyseapparatene de bruker er en CE godkjenning, noe de er pent nødt ha, ellers kunne vi risikert at maskinene faktisk tok livet av oss med en energi som er svært merkbar. Dette er renheklet svindel!

Husk: Alternativbransjen tilbyr ikke alternativ behandling eller alternativ til behandling, det er en alternativ inntektskilde for folk uten skrupler!

 

Relaterte blogger: Sim Sala Alternativ Bim


Eksterne blogger/kilder:
Pernille Nylehns blogg – Alternativ innstramming
Fritanke – «Strålingsbeskyttelse» fjernes fra NAVs hjelpemiddelbase
NRK.no – Storaksjon mot alternative behandlere

Aftenposten – Vitenskapelig mørketid?
Aftenbladet – Mange liker å bli lurt?
Dagbladet – Bortskjemt på helse
Udokumentert kvantemagi
Skepdic – radionics
Quackwatch – Some Notes on Wilhelm Reich, M.D
Quackwatch: Some Notes on the Quantum Xrroid (QXCI) and William C. Nelson
Amazon – Tales of Medical Fraud from the Museum of Questionable Medical Devices

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s