Kom skal vi leke doktor med vitaminer blåsyre og natriumkloritt

Kan helsekost og eller det en kaller for alternativ ”medisin” også være skadelig? Vet vi alltid hva helsekostprodukter inneholder? Ikke alt som glitrer på etiketten av vitaminboksen trenger å være til det gode for oss. De siste par årene har jeg irritert meg kraftig over denne hypen rundt alternative produkter hvor en del remedier rett og slett kan være skadelig å hive i seg, men som dessverre hylles som de reneste vindunderkurer mot, tja, alt? Jeg er møkka lei av å høre at medisiner er bortkastet og at alternative produkter holdes borte fra markedet i en slags konspirasjon fra legemiddelbransjen.

Jeg er lei av å høre om anekdotiske historier om hvor fantastisk livet ble etter at (eks)“Siri fra Biri fikk et nytt liv med bøffelkne ekstrakt”. Dette smøres ut over ukeblader. Men, følger ukebladene opp disse som står frem og blir intervjuet etter 3-6-12 mnd. Nei, se det skjer nok ytterst sjelden. Legges det noe dokumentasjon frem på at alle disse kurene fungerer?  Det legges frem noe som gir et falskt inntrykk at det er et universitet i Langtvekkistan hvor det er en ”doktor” Mobutu eller Nils Nilsen fra universitetet i Århus (hva er det med Århus og alternative kurer? – Ok, never mind) Som skal gi et slags inntrykk at remediene som lanserer er testet og er så trygge og greie atte…  Ikke bit på alt dette tullet!

Det er nok å ta av og jeg skraper bare i overflaten her, men det er noen få produkter jeg har sett litt nærmere på. (i tillegg til litt repeterende opplysningsarbeid om andre faktorer rundt alternative preparater)  Det ene er Laetrile også kalt i alternative kretser for «vitamin B17» hvor det hevdes at det kurrer kreft blant annet. Det andre produktet er Miracle Mineral Solution omtalt som MMS som faktisk kurerer og holder i sjakk alt fra aids til kreft og har den fantastiske egenskapen at det kun angriper slemme bakterier, jeg gjentar kun angriper slemme bakterier. Jøye meg tu. Skal komme litt tilbake til disse to i egne avsnitt.

Svært mange stiller seg undrende til legemiddelbransjen, at de er umoralske og kun ute etter profitt, de lyver dog er grådige. På toppen av dette kastes det ut påstander om legemiddelbransjen gjør oss enda sykere, ja de ønsker sågar livet av oss. Dessverre, argumentene holder ikke vann. Jeg vil anbefale alle å lese; Konspirasjonsteoriene om legemiddelindustrien holder ikke. Uansett skal en være obs på den økende medikalisering som i mange tilfeller handler om oss,  våre forventinger til at alle vondter små som store skal kunne helbredes og vi har kanskje et urealistisk forhold til hva helsetjenester kan løse for oss, som kanskje resulterer i at leger føler seg mer forpliktet til å forskrive medisiner vi kanskje fint kunne klart oss uten, men det får bli et annet innlegg.

Hva med kosttilskudd og  andre alternative  produkter som selges, er de så renhårige som det påstås? Hvilken kontroll er helsekostbransjen underlagt? Vil det hjelpe med et fullstendig frislepp av helsekost som mange talspersoner for det alternative miljøet tar til orde for?

Kom over en artikkel for en tid tilbake som fikk meg til å tenke.
– Det dukker stadig opp helseskadelige helsekostprodukter, og kontrollen i bransjen er for dårlig, sier regionsdirektør i Forbrukerrådet Terje Kili, som er bekymret for forbrukernes sikkerhet ved kjøp av helsekost. Nå ber Forbrukerrådet om at Helse- og omsorgsdepartementet redegjør for hva som skal gjøres i forhold til salg av helsekostprodukter i Norge. Helsekostprodukter som selges i Norge i dag blir kun kontrollert ved bruk av stikkprøver. De som selger ulovlige produkter får svært milde straffer. Kilde: forbrukerportalen

Det selges helsekost og mirakel piller som inneholder både den ene fantastiske vitaminen og mineralene som skal virke både mot det ene eller andre og som omtales som de reneste mirakel kurene mot de meste av vondter og plager vi måtte ha.  Har alternative New agere noe som helst filter for å tenke tanken på at helsekostbransjen er drevet av motivet for å tjene penger? Kanskje de tror at alle de fargerike vitaminene selges av ren og skjære godhet? Helsekostbransjen er mer en kyniske ved at de former sitt budskap og spiller på vår ”dårlige samvittighet” om et sunt og godt liv, koste hva det koste vil?

Helsefarlig helsekost
Advarer mot livsfarlig kosttilskudd
Disse må du kaste nå
Populært naturlegemiddel kan gi slag
Advarer mot solhatt
Bivirkningene du ikke visste om
Fra helsefarlig til helsefarlig
Farlige forbindelser
Bransjerådet for naturmidler
Kombinasjon ev legemidler og helsekostprodukter
Dette må du vite om slankepillene (Innhold, bivirkninger og hvilke som ikke er godt dokumentert)

Det må jo være i bransjen interesse at kontrollmekanismer som gjør det mer sikkert også å kjøpe kosttilskudd og vitaminer og slankepiller m.m. Et annet spørsmål er jo om vi faktisk trenger alle vitaminer i pilleform når et variert kosthold faktisk gir oss de vitaminer kroppen trenger. Etter mitt syn er kontrollen for dårlig og egenkontrollen er stort sett fraværende.

Dagbladet hadde (den16.12.10) en artikkel som flere bør få med seg; Farlig bløff om naturmidler.
”Norske nettbutikker med ulovlige påstander. Farlige naturmidler forbys, men dukker opp igjen med nytt navn.
– Vi avslører en del av de farlige og ulovlige naturmidlene, men oversikt over markedet er vanskelig. Vi forbyr produkter og beslaglegger, men opplever at de dukker opp igjen under nye navn, sier Steinar Madsen, avdelingsoverlege ved Statens Legemiddelverk”.
– Det er så mange nettsteder at det er umulig å ha oversikt. Vår viktigste oppgave er derfor å advare forbrukeren, sier han.
Dagbladets undersøkelser avdekker en rekke tilfeller av ulovlig markedsføring av naturmidler i norske og norskspråklige nettbutikker. Midler som norske og utenlandske myndigheter har advart mot, er lett tilgjengelige. Og det florerer av medisinske løfter som ikke kan dokumenteres.
Rugspiredråper lover hjelp mot astma og kols, kolloidalt sølv skal ifølge flere nettbutikker drepe alle former for bakterier og virus”.
Les resten av artikkel her.

Vi vet at innen helsevesenet så dør det folk av feilmedisinering og bivirkninger, men dør det mennesker av alternative preparater og behandling? Det føres ikke noe statistikk over dette på samme måte som i helsevesenet, i allefall ikke her i landet. Det er ingen rutiner for å melde fra om tilfeller hvor det ender tragisk hvor alternative preparater kan ha en årsak. I enkelte land er det i det minste en viss grad av rapportering, men en kan nok anta at det er betydelig underrapportering generelt sett når det gjelder bivirkninger og direkte plager relatert til naturpreparater.

I følge en rapport fra australske Paediatric Surveillance Unit, som har sett på 39 separate hendelser som er rapportert mellom 2001 og 2003 hvor en har sett på blant annet bivirkninger ved bruk av alternative komplementære produkter. I en annen rapport Adverse events associated with the use of complementary and alternative medicine in children var et av hovedproblemene at foreldre ikke ga barna nødvendige livsnødvendige legemidler. Ett av tilfellene var en åtte måneder gammel baby som døde av underernæring og septisk sjokk etter å ha levd på rismelkdiett mot forstoppelse siden han var 3 mnd. Alternative medisin kan være farlig for barn og med være dødelig dersom det tas i stedet for konvensjonelle legemidler. En del foreldre tenker noen ganger at er virkemidler i naturpreparater er «mer naturlig» med færre bivirkninger enn konvensjonelle medisiner. Det er dessverre ikke alltid riktig. En må ta innover seg at naturpreparater ikke er gjenstand for den samme forskning, eller strenge krav til testing før de slippes på markedet.

Dessverre er det mennesker som lar seg lure av kyniske lurendreiere og som får det for seg at de skal slutte med viktig medisinering, mot f.eks kreft, eller rett og slett lar være å ta medisiner. Noe denne artikkelen sier noe om; – Ser pasienter dø av ubehandlet kreft. En ting man må ha med seg her er at mange ukeblader lar seg gjerne lure til å lage en reportasje ala (eks). ”Kamelkne ekstrakt reddet Kari`s liv”. Mange leser dette og tar det for god fisk. Noe som ikke kommer frem er når intervjuobjektet kanskje faktisk dør 3 – 6 mnd senere fordi det viser seg at preparater ikke har noen effekt i det hele tatt og at vedkommende kanskje ikke tar ordinære medisiner som forskrevet. Lager ukeblader noen oppfølgingsartikler hvor en går litt bak historiene? Nei, de gjør som regel ikke det. I noen tilfeller går det ille og en kan oppleve regelrett forgiftning av alternative remedier,  som denne artikkel påpeker; – Ble forgiftet av alternativ medisin mot kreft.

En annen hype er såkalte C-vitamin kurer som skal kurerer og forbygge forkjølelse blant annet. Det er foreligger metarapport om C-vitamin fra Cochrane som slår fast at det ikke har noen effekt. En nyere hype i alternativmiljøer er at C-vitamin forbygger kreft og i tillegg helbreder kreft ved å hive innpå King Kong doser av C vitamin. Selv sundt bondevett tilsier at har du litt problem med nyrer her så kan dette potensielt være livstruende. Du kan lese om dette her også på what`s the harm.net hvor tragisk det kan gå når en tror at vitaminer i King Kong doser og rett og slett kan være livsfarlig! Det er en rekke andre atrikler der om bruk av alternative remedier en absolutt bør være på vakt mot.

Et stort problem er at mange blander ordinære medisiner og naturpreparater bør en være svært forsiktig med. En kan endre vikningsgrad av ordinære medisiner, noe som kan være svært skadelig hvis en ikke lytter til gode råd. Noen tips kan du se her, men det er ikke en komplett liste. Snakk med legen din. Ta kontakt med Legemiddelverket hvis du lurer.

Hei og hå og blåsyre vi få.. Aprikoskjerner mot kreft.

Laetrile kalles ofte i alternativ landet for «vitamin B17» som utvinnes av aprikoskjerner. Her er det også blåsyre. En bieffekt av kreftbehandling med laetrile kan ha den litt leie bivirkningen at en kan bli blåsyreforgifet. La oss se litt på galskapen.

Høres det for godt ut til å være sant når det blir fremsatt fremsatt påstander som ; Får vi i oss riktige næringsstoffer, substanser som er forsvunnet i det moderne kostholdet, kan vi unngå kreft, hevder forfatteren av boka  «En verden uten kreft. Historien om vitamin B 17» – amerikaneren G. Edward Griffin. Teorien er som følger; Vitamin B 17 har en spesiell sammensetning: Den består av to deler glukose (sukker), en del benzaldehyde, og en del cyanid.
Cyanid (blåsyre)kan være giftig og dødelig i for store mengder, men låst inne i B17 er det i følge Griffin ufarlig, som sier videre:  “Bare èn substans kan låse opp B17-molekylet og utløse cyaniden.  – Det er et enzym som heter beta-glukosidase. Når B17 kommer i kontakt med dette «åpnende» enzymet i nærhet av vann, løser det ikke bare ut cyaniden, men også benzaldehyde, som er giftig i seg selv.
Når disse to giftene virker sammen, blir de minst hundre ganger giftigere. 
Det snedige er at det åpnende enzymet ikke finnes i farlige mengder noen andre steder enn ved kreftcellene, hvor det finnes i rikelige mengder. Resultat: B 17 slipper løs giftene sine ved kreftcellene, og bare der. For å beskytte resten av kroppen mot cyanid, har vi et ”beskyttende” enzym som finnes alle andre steder enn ved kreftcellene. Dette enzymet nøytraliserer cyanid, og gjør det om til biprodukter som hevdes å være sunne og viktige for helsen vår”.
Griffin hevder at seks til ti aprikoskjerner om dagen er sunt, og ikke vil gi bivirkninger hos friske mennesker.  Man kan kjøpe B 17-tilskudd på internett, lovlig, fra andre EU-land. Men det er ikke lov å selge over disk i Norge, ifølge Legemiddelverket.

Poenget er at forskningen som er gjort viser at dette ikke dreier seg om noe gjennombrudd i det hele tatt, men om stygge bieffekter i form av forgiftning ved høye doser. Vitamin B 17 er lite kjent i Norge, og det er forbudt å selge som naturmiddel eller legemiddel, med den begrunnelse at det inneholder blåsyre. Mattilsynet advarer mot å spise for mye aprikoskjerner.

På den danske kreftforeningens hjemmesider kan vi lese:

– “Flere internettsider reklamerer helt udokumentert med amygdalin som en mirakelkur mot kreft – ofte internettsider som samtidig selger amygdalin eller laetril (vitamin B17)som kostilskudd. Kreftpasienter frarådes å kjøpe kosttilskudd med amygdalin over internet”.

Videre vises det til et klinisk forsøk fra 1982, hvor 178 kreftpasienter først ble gitt B17 gjennom injeksjoner. Behandlingen ble så fulgt opp med tabeletter.

Konklusjonen på undersøkelsen var derfor, at der ikke var grunn til at gjøre ytterligere undersøkelser – der var ingen positiv effekt på overlevelse og bivirkningene var mange og alvorlige.

Bivirkningene som nevnes fra den danske kreftforeningen er kvalme, oppkast, hodepine, svimmelhet, forvirring, blåfarging av huden, lavt blodtrykk, nerveforstyrrelser, koma og død. Laetrile presenteres som vidunderkuren over alle vidunderkurerer som de aller mest ytterliggående alternative bråker om når de kan og fyller nettsider og diskusjonsfora opp og ned om dette stoffets fantastiske, men akk bare anekdotiske effekt på kreft.

Som Gunnar Tjomslid påpeker i sin artikkel på fritanke.no

”Problemet er at det ikke virker. Allerede for 30 år siden ble det gjort en sammenligning mellom pasienter som brukte laetrile og kreftsyke som fikk annen behandling, og studien avslørte at behandling med laetrile ikke viste et eneste tilfelle av positiv effekt. Ingen ble helbredet, og ingen laetrilebrukere fikk kreften stabilisert. Levetiden var nøyaktig like lang som man forventet fra pasienter som ikke mottok noen behandling for kreften. På toppen av det hele ble det avdekket at flere av pasientene opplevde symptomer av blåsyreforgiftning.

Ja, du leste riktig. Aprikoskjerner inneholder nemlig hydrogencyanic, også kjent som blåsyre, og inntar man for høye doser av dette kan det skade organer og være direkte dødelig.”

I USA kan salg og anvendelse medføre fengselsstraff og blir av legemiddelmyndighetene der omtalt som kvakksalvermedisin.

Miracle Mineral Solution – MMS

Bare navnet får det til å gå ilinger gjennom hypofysen. Ikke bare navnet, men også hva de hevder denne mirakelkuren kan hjelpe i mot. Det norske geniale navnet er: multi mikrobiell sanering. Sjekk ut denne lapskausen av regelrett vås: This Breakthrough can save your life, or the life of a loved one. The answer to AIDS, hepatitis A,B and C, malaria, herpes, TB, most cancer and many more of mankind’s worse diseases has been found. Many diseases are now easily controlled.

Hvorfor ikke hive på at MMS er svaret på Alzheimer, lupus, nyrebekk betennelse og at det fungerer mot flass. Enhver som påstår at man kan kurere alle sykdommer og lidelser ved hjelp av eneste metode eller vidunder middel har absolutt ikke et fnugg av innsikt i hvordan kroppen fungerer, langt mindre hvor kompleks hvor kropp faktisk er.

Du kan lese om galskapen og alle de elleville påstandene her også. Det er en del mer eller mindre eksotiske påstander fra diskusjoner på altnett. Et ørlite utvalg ser du gjenngitt under.

“Ja, de gode bakteriene som vi skal ha i kroppen…blir ikke drept.”
”Ja, helt sikkert. Sjekk kjemien bak klordioksid. Klordioksid er ikke i stand til å røre gode bakterier”

“Klordioksid dreper gjennom oksidasjon. Og det gjør den svært effektivt, siden den kan ta hele 5 elektroner av gangen. MEN, samtidig er det den svakeste oksidanten av alle oksidanter. Det betyr at selv om den tar 5 av gangen, er det bare få utvalgte ting den kan oksidere, siden den er så svak. Dens rekkevidde er altså kort, i forhold til ozon som oksiderer alt som kan oksideres”

Det er en tornado av supersonisk brain garbage – vindmølletøys og regelrett idiotpåstander som vitner om en ikke har en gang helt basale kunnskaper om hvordan kroppen fungerer. Det er stort sett de samme folkene som fyker rundt og hyler og skriker at vaksiner er livsfarlig. Dagbladets Linn Hanssen skriver om antivaksinasjon under tittelen Ikke tro på disse vaksinemytene og får rettet kritisk blikk mot en del nettfora som lar både ren løgn og sjikane passere ukommentert. Anbefaler i samme slengen 8 myter om vaksiner.  La oss se litt hva miraclemineral.org og det som ligger der av pdf bøker om dette MMS. Har også supplert noe fra andre nettsteder som hyller dette produktet.

Vi kommer til å omtale det som MMS. MMS er en løsning av 28 % natriumkloritt og filtrert vann. Egentlig er det kun 22,4 % natriumkloritt, da rent natriumkloritt kommer som 80 % natriumkloritt og 19 % natriumklorid og 1 % andre stoffer. – … og 1 % andre stoffer. Her er det åpenbart at man kjøper et billig masseprodusert produkt «in bulk». Underlig at det andre steder hevdes at det er «helt rent….»

Hva er mms og hvorfor kan det fjerne patogener?
MMS er et middel til rensing av vann utenfor – og inni kroppen. Mirakel mineralet tar livet av skadelige inntrengere i kroppen og gjenoppretter kroppens eget immunforsvar.
Informasjonen er hentet fra Jim Humles egen bok og hans nettsider. Herre min hatt så mye svada.

– … tar livet av skadelige inntrengere Hvordan skille «skadelige inntrengere» fra annet? ClO2 kan ikke det.
– … gjenoppretter kroppens eget immunforsvar. Høres ut som retorisk svada. Dette er en sterk påstand som krever solid underbygging.

– Det uskadeliggjør skadelige bakterier, virus, sopp, parasitter, ormer og mugg. – Oksiderer tungmetaller, – Nøytraliserer giftstoffer.

– Jaha rimelig mye svada her. Det er likevel tullprat å si at det «nøytraliserer giftstoffer»; Er stoffenes verden delt inn i gifter og ikke-gifter? Nei. Godt mulig at visse tungmetaller oksideres, det er vel ikke helt usannsynlig det tror jeg gjerne, men det gjør meg enda mer betenkt og skeptisk: Det er på oksidert form at metaller kan tas opp i kroppen; i den elementære formen går det rett gjennom fordøyelsessystemet. Og i kroppen er den oksiderte formen etter det jeg har fått med meg mer giftig enn den elementære.

Dette gjør mms i kroppen
– Lader opp immunsystemet med ammunisjon, kalt hypochlorous acid på engelsk. – Stimulerer immunforsvaret til å gjøre en bedre jobb – Stimulerer kroppen til å kvitte seg med gift og andre skadelige elementer. – Bidrar til å opprettholde en ideell PH på ca. 7

– Herre min hatt for noe svada. Alt dette pratet om immunforsvaret er ren retorikk. Hva som er ideell pH er avhengig av hvilket vev og hvilket organ det er snakk om, og om det er ekstracellulært eller intracellulært. Om dette på noen måte forandrer kroppens pH (noe jeg er tvilende til) er det all grunn til å være forsiktig…..

Klordioksidet fraktes til alle steder i kroppen hvor oksygen normalt fraktes
– Til hele kroppen, med andre ord….. Jada…Jada…

Når et klordioksid ion kommer i kontakt med et skadelig patogen, river den øyeblikkelig til seg 5 elektroner. En rask kjemisk reaksjon er i all hovedsak en eksplosjon og det er akkurat det som skjer på et mikroskopisk nivå. Skaden til patogenet kommer av at det mister elektroner til klordioksiden og frigivelsen av energi.
– HERREGUD, dette kunne blitt en bra film! Er MMS basert på en mikrokosmisk Star-Wars mytologi? Personene som har skrevet dette har åpenbart skummet litt i en kjemibok han ikke har skjønt en tøddel av, men fått med seg at ved redoks-prosesser skjer en overføring av elektroner… Dette er svada opphøyd i ente potens.. Kom til å tenke på filmen Min Mikropartner.

MMS er helt rent. MMS er det reneste du kan ta. Det er kun et mineral og inneholder ingenting annet. Det er ikke en medisin. Det er derfor ingen bivirkninger, men på grunn av utrenskingen bringer den opp kvalme og evt. diaré og oppkast om du har tatt en dose så høy at kroppen får mye avfall den må kvitte seg med på en gang.
– Lenger oppe står det at det inneholder en viss prosent natriumklorid, samt 1% andre salter. Dermed er det pr. def. ikke rent.
– Ikke medisin, nei, og det er nok lurt at det ikke lanseres som medisin heller, for da kunne de fått problemer… men, heisann var det ikke så at dette kurrer gruff hiv og Aids og en rekke andre sykdommer? Vel, i Norge er de nok litt mer forsiktig uten at et endrer bildet nevneverdig.
– Så et har ingen bivirkninger, nei, men kvalme, oppkast og diare etc. er altså ikke bivirkninger. Ehhh….. ok…da så…

De som selger denne dritten burde drikke 4 liter om dagen (ublandet) i 4 uker (hvis de overlever) og deretter fengsles for ”forsøk på, eller oppfordring til terror… ! Påstandene er som tatt ut av en fantasi; “Hver dråpe inneholder en voldsom styrke og du vil slippe å tenke på sykdom når du har MMS i hus. Selv de dødeligste bakterier og virus tilintetgjøres hurtig med hjelp fra MMS. ALLE skadelige mikroorganismer og syke celler i kroppen blir tatt livet av” . Legemiddelbransjen og hele den medisinske forskningen som gjøres er heeeeeelt unødvendig. Det er bare å avikle sykehus og legeordninger og utstyre alle med et bandolær av MMS og alt blir så bra så siden den kun tar vekk de slemme virusene og syke celler… og sånn… Herre….!!!

En gledelig nyhet er at Legemiddelverket har tatt til vettet og forbudt dette MMS (Miracle Mineral Solution, Miracle Mineral Supplement eller multi mikrobiell sanering) bare navnet burde føre til at alarmen går på riksplan mot dette tøvet.

Legemiddelverket skriver på sine sider om Miracle Mineral Solution (MMS):

Legemiddelverket advarer forbrukere mot å kjøpe MMS-produkter. MMS har ikke har noen klinisk bevist helseeffekt og bivirkningene kan være svært alvorlige.

MMS (miracle mineral solution, miracle mineral supplement eller multi mikrobiell sanering) selges på internett og anbefales mot virus- og bakterieinfeksjoner, sår, brannskader, psoriasis, eksem, kreft, ringorm, kviser, utslett, fotsopp og annet. I tillegg foreligger det lenker til nettsteder der det hevdes at MMS er svaret på AIDS, hepatitt, malaria, herpes, tuberkulose, kreft og andre alvorlige sykdommer. Bruk anbefales både til voksne, barn, gravide og dyr.

Ingen helseeffekt
MMS selges i form av dråper og inneholder 28% natriumkloritt. MMS blandes i sitronsyre og vann, evnt. i  juice og drikkes. Dette danner klordioksid. MMS2 er kapsler som inneholder kalsiumhypokloritt og svelges med vann. Oralt inntak av MMS kan føre til helseproblemer. De vanligste rapporterte bivirkningene er vedvarende magesmerter, oppkast og diaré, som kan føre til dehydrering. I Norge har ett barn blitt innlagt på sykehus etter å ha inntatt MMS.

Hva bør forbrukere gjøre?
Personer som har kjøpt MMS-produkter bør øyeblikkelig slutte å bruke dem. Føler du deg dårlig bør du kontakte legen.

Hva gjør Legemiddelverket?
Legemiddelverket har varslet forhandlere om produktene er markedsført ulovlig. Det finnes ingen lovlige legemidler som innholder 28% natriumkloritt på markedet. WHO har mottatt rapporter om bivirkninger av MMS i flere land; Australia, Belgia, Canada, Tsjekkia, Frankrike, Sveits, England og USA. I noen få tilfeller har bivirkningene vært livstruende.WHO, FDA, Health Canada og Food Standards Agency advarer mot bruk av MMS.

Sjekk ut:
Mattilsynet: Advarsel mot produktet Miracle Mineral Solution, MMS
Helsedirektoratet/giftinformasjonen: Miracle Mineral Solution (MMS) kan føre til forgiftninger.

En kynisk ansvarsfrasrivelse

En ting jeg er lei å høre om, er at legemiddelbransjen kun er ute etter pengene. Ja, det er selvfølgelig interessert i å tjene penger, men få vet hvordan de reelt sett arbeider og hvor lang tid og hvor mye det rent defakto koster å lage en effektiv medisin mot en alvorlig sykdom. En prosess med å utvikle en effektiv medisin for en f.eks oppdaget sykdom, til den kan lansers på markedet er lang og et mulig senario kan gå som dette:

 • Det går kanskje 10 – 15 år
 • Det testes på 2 000 og 6 000 mennesker
 • Man undersøker og kasserer mange tusen stoffer fordi de ikke har noen helbredende effekt
 • Brukt 10 – 30 milliarder kroner, inkluder kanskje 5 – 8 milliarder til midler som ikke hadde effekt.

Så blir det tatt patent som stort sett fungerer i 20 år. Grunnen til at de tar patent er for å dekke inn kostnader med utvikling av medisinen og sitte igjen med en fortjeneste. Når patentet utgår etter 20 kan konkurrenter lage tilvarende medisiner, ofte kalt kopi preparater. Kopimedisin er i all hovedsak en del rimeligere fordi arbeidet med forskning og utvikling allerede er gjort av virksomheten med patentet.
Selv nå er ikke den som har patentert medisinen sine helt sikre på at dette vil bli en suksess. Det hender noen ganger at f.eks bivirkninger kanskje er for dårlig utredet og i verste fall må medisinen trekkes fra markedet med et stort tap som følge. Strengt tatt så burde en si at testfasen er der hvor det nok av og til svikter.

Hvordan skjer utviklingen i alternativ markedet. Er det noen prosesser her som kan illustre hvor langt tid det tar før en får en ide til det lanseres på markedet som den ultimate kombikur mot det meste, lurium fantastikum.

Forskning i alternativ market:

 • Det går kanskje 3 – 6 mnd hvor mesteparten av tiden går med til å finne et kult navn, samt slå opp i en biologibok om hvordan sånn ca en mener dette kan fungere.
 • Det testet på en håndfull mennesker som skriver rosende anekdotiske historier om hvordan kuren/alternativmedisinen forandret deres liv.
 • Man finner noen leger av klassen ”noksagt” og overbeviser disse om at lurium finurlium hjelper mot nesten alt (bare man har den rette innstilling) Evt doktor/professor titler brukes for hva det er kan hvor man frir til den ofte kjente tankefeilen ”appell til autoriteter” syndromet hvor mennesker med de kule titlene må jo ha rett siden de er autoriteter i selve….ehhhmmmff tittelen… i alle fall.
 • Man overdriver sterkt hva preparatet skal hjelpe mot sånn i tilfelle at det skulle vise seg å ha en mulig gunstig effektpå et eller annet uansett.
 • En markedsfører dette i stor skala, først innefor alternative miljøer som igjen uten kritikk eller omtanke anbefaler dette til alle de kjenner.
 • Hvis rapporter viser at lurium fantastikumikke fungerer som det skal, så hives beskyldinger om Big pharma konspirasjoner frem.
 • Eieren/eller han som blandet sammen lurium fantastikum ler hele veien til banken, for han vet at det finnes nok fjols som kjøper produktet uansett og som ikke er mottakelige for fornuft og motforestillinger samme hva du forteller.

I helsekostbransjen finnes mange store multinasjonale aktører som har svært så god inntjening, og som burde kunne forske på produktene sine. Og de burde kunne forske ordentlig, med store kontrollerte forsøk som det legemiddelselskapene gjør. De gir tilsynelatende inntrykk av at de driver forsking og testing i større skala, men dessverre er snarveiene mange her. Den ”påviste” reell effekt av en del markedsførte vitaminer bærer preg av anekdotiske historier. Bruk av kjendiser er vanlig som villig forteller om hvor fantastisk produktet er for oss og hvor de gjengir sine innøvede anekdotiske mantraer at ”bare du bruker produktet får du et lettere liv du også” Fokuset legges på markedsføringen som er mer profesjonelt lagt opp og her fyres det av en del penger, rett og slett fordi det lønner seg. Selvfølgelig er en som regel noe mer forsiktig med å hevde helbredende evner. Naturlig nok for ikke å komme i konflikt med legemiddeltilsynet.

Det er ikke galt å tjene penger, men det er galt å tjene penger når en lover gull og grønne skoger og ikke kan vise til noe enn tåredryppende historier om virkning og samtidig lansere påstander om at det kurrer kreft, AIDS og gud vet hva. Hvor lenge skal man holde på med dette lureriet? Jeg mener det er galt å gjemme åndelighet i kommersiell drakt og at på til ta på seg en offerolle og påstå at det er et angrep på egen åndelighet og derav implisitt kreve seg fritatt for en hver kritisk røst. Dette er regelrett svindel og bedrag og jeg begriper ikke at myndighetene ikke aksjonerer mot dette våset. Dette er sjarlataner som skaffer seg en levevei og i tillegg bryter markedsføringsloven, produktkontrolloven, legemiddelloven, skatteloven m.m. Hvor lenge skal en gjemme dette tullet bak ”åndelige argumenter” om at; ”alle må få tro det de vil og en må ikke ta fra mennesker sin valgfrihet” Nei, nei og atter nei. Jeg kjenner jeg blir rasende på dette tullet. Valgfrihet er viktig, men la de da velge mellom realiteter som befinner seg i virkeligheten.

Kreftsyk advarer mot healere
Tre av fire alternative behandlere bryter loven
– Det er mord
46-åring døde av kreft etter behandlingsnekt
Kreftsyke sa nei til behandling
Her er boksen som skal zappe bort kreft og aids
Norge har et kvakksalverproblem

Her er en video av Ben Goldacre som snakker (veldig fort) om “Bad Science”. Og som ikke synes det er så galt med kvakksalvere – Han bekrefter det som det som frivillig skatt på uvitenhet. Dette foredraget anbefaler jeg deg å høre. Ikke bare er mannen svært interessant å høre på, men det han sier underbygger bare at det er mye tull som kalles vitenskap og uredelig bruk av metoder. Hør på hans eksempler fra alternativ markedet. Han snakker på slutten om Matthias Rath (en vitamin pille triller) og historien om HIV/AIDS-medisin fornektelse er ikke morsom i det hele tatt. Det viser hvor galt det kan gå når det hyles om at konspirasjoner legemiddelbransjen. Videoen er på 18 minutter og det er ikke mange dødpunkter her.

 

Ben Goldacre Talks Bad Science [Poptech2010]

For meg er det et paradoks at alternativbehandlere/medisinere som bruker alle muligheter den har til å kritisere legemiddelindustriens jag etter fortjeneste faktisk er anda et hakk verre ved at de ikke en gang gidder å bruke særlig med penger på å faktisk bevise at produktene har noen som helst effekt. Bransjen gjør seg en bjørnetjeneste ved at de unnskylder sin egen  manglende vilje til forskning ved at de bruker argumenter om at de ikke kan tjene penger på det. Å hindre mennesker i å spise helsekost eller kjøpe alternative mirakelkurer er noe drøyt, men en må ta inn over seg at alle de som selger en kur som lover gull og grønne skoger gjør dette fordi det finnens en del mennesker som har svært få motforestillinger og kritisk sans. Jeg er rimelig drittlei av at en del mennesker fyker rundt og hyller helt åpenbare skadelige produkter og påstår at det er sunt og attpåtil hevder at det kurerer kreft og aids og gud vet hva. Vi vet at det ikke er tilfelle, så hva er motivasjonen? Jo, penger! Selvfølgelig vil de som selger alternative kurer og piller tjene penger.

Da er vi jo rett over på problemstillingen ansvar? Hva hadde skjedd hvis en som kjøpte f.eks MMS (Miracle Mineral Solution) av en selger og hvor kjøper tyller i seg dritten og faktisk stryker med? Hvem kan de etterlatte saksøke? Når det gjelde legemidler kan en saksøke legemiddelselskapet herfra til Narnia hvis det viser seg at en eller annen falt død om og det kunne påvises at legemiddelet var årsaken. Hvem er reelt sett ansvarlig hvis en tyller i seg f. eks MMS (Miracle Mineral Solution) og faktisk stryker med? Er det produsent en skal saksøke eller importør, selger(ere) som er ansvarlig for salg og markedsføring? Det er ikke helt innlysende hvor ansvaret her ligger, er det vel? Dette er et juridisk minefelt hvor søksmål i flere ledd fort kunne blitt resultatet.

Til slutt

Jeg ser en del prater varmt i alternative kretser om at en kan kjøpe en del vitaminer og remedier i utlandet. De fraråder jeg på det sterkeste. Du vet ikke hva du får. Nå viser det seg at også norske leverandører og nettbutikker selger produkter som ikke er lovlige og som i tillegg bare bytter navn hvis Statens Legemiddelverk forbyr og beslaglegger produkter. Før jul i 2010 var det en større artikkel i dagbladet om dette som jeg anbefaler at du leser. Det kan inneholde bakterier og stoffer som faktisk er forbudt og som kan påvirke din helse i negativ retting.

Det samme rådet er myntet på legemidler. De er regelrett gambling med egen helse å importere legemidler fra utlandet. Et ordtak her kan være; piller på nett kan være russisk rulett. Omfanget er økende og også her beslaglegges det en rekke produkter som kan være regelrett livsfarlige. Er du på ferie vær obs på at du også da kan risikere å kjøpe falske legemidler.

Å messe at du må holde deg unna alt som er alternativt blir noe fanatisk, men en må ta inn over seg at ikke alt er hva det utgir seg for å være. Når en del midler lover gull og grønne skoger så tar mange dette for god fisk, ja så mye fisk at en burde hatt en egen kvote. Vær skeptisk til hva du putter i kroppen. Nekter du å ta legemidler som legen forskriver så ikke gjør det på sviktende grunnlag. Tror du noen som kommer og forteller deg at remediet ala “lurium 3000” kan fikse alle sykdommer og plager og litt til, så er det reneste nonsens. Når noe høres ut til å være for godt til å være sant, så er det som regel det. Dessverre er det en del som lar seg lure av sleipe triks, fin innpakning og som ikke har kritisk sans. Noen kan også være i en desperat situasjon, de kan ha en dødelig sykdom og er villig til å prøve alt, gjerne alternative produkter som faktisk kan vise seg å være livsfarlige. Les også denne artikkelen:  I’ve got nothing to lose by trying it.

Jeg stopper ikke å undre meg over hvor lettlurte en del mennesker er. Derfor er kampanjer som; ingen liker å bli lurt nødvendig. Neste skritt er å få vekket opp våre politikere og få de til å stramme inn lovverket slik at vi kan bli kvitt verstingene som de er alt for mange av.

Jeg har tidligere tatt opp en del av min kritikk mot mye av denne virkelighetsflukten og livstrøttheten i “alternativlandet der bak” før.

Vi er en nasjon av godtroende fjols
Subjektivismen i New Age bevegelsen
Niburu – Maya og Kosmologien med det rare i
Når kommersiell New Age alternativisme forveksles med livssynsfrihet
Tricks of the Mind and Science of Scams
The Secret stenger realitetene ute!


Igjen er tipset:

“The problem with having an open mind is that people come and insist upon putting things in it..”  “The point here is, you want to have a mind open enough to accept radical new ideas but not so open that your brains fall out!”

Andre kilder:

Gunnar Tjomslid har tidligere hatt en svært god artikkelserie på fritanke.no hvor han har satt søkelys på alternativ kreftbehandling. Kan vel egentlig bare anbefales på det varmeste.
Kreftforbundet og positiv tenking
Kosthold, oljer og den nye germanske medisin
Talltriksing og manipulerende anekdoter
Nei, vitamin C og ”vitamin B17” virker ikke mot kreft
Konspirasjonsteoriene om legemiddelindustrien holder ikke
Statens Legemiddelverk – Sant og usant om legemidler og naturmidler
Dagbladet.no – Farlig bløff om naturmidler
Dinside.no – Økonomi (diverse om helsekost omtalt i bloggen)
Pernille Nylehns Blogg
Fra Humanist.no – De som ikke ble mirakuløst helbredet
Aftenposten.no/helse
Mattilsynet: Advarsel mot produktet Miracle Mineral Solution, MMS
Helsedirektoratet/giftinformasjonen: Miracle Mineral Solution (MMS) kan føre til forgiftninger
Bransjerådet for Naturmidler
Lommelegen.no – Kombinasjon ev legemidler og helsekostprodukter
Wikipedia.org (Ben Goldacre)
VG.no/helseDette møter dødssyke kreftpasienter på alternativmarkedet
Dagbladet.no
National Cancer Institute, USA
Federal Institute for Risk Assessment, Tyskland:
Forskning.no: Slik lager man nye medisiner
TV2.no – Diverse artikler om alternativ behandling

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s