Kjære vaksinemotstander

Følgende brev ble skrevet av Megan Cran (som er sykepleier) fra Facebookgruppen Stop the Australian Vaccination Network den 22.06.2012.

__________________________________________________________________________

“Kjære vaksinemotstander

Du har spurt oss i mange fora om vi som er pro vaksinasjon kan ha empati og fortåelse for deres synspunkter. Jeg stiller deg det samme spørsmålet.

Forestill deg at du har brukt over seks år av livet ditt på å studere hardt, slik at du forstår grunnleggende biologi, kjemi, fysiologi, patologi, immunologi og farmakologi, fordi du har lyst til å bli lege eller sykepleier. Da er dette fag du må kunne for å få jobben.

Forestill deg at du gjennom de mange årene med vitenskapelige studier, der du ofte har studert alt av tilgjengelig forskningsmateriale og støttet deg til kvalifiserte meninger fra mennesker som har STØRRE innsikt enn deg selv på området, og har kommet til samme konklusjon som det biomedisinske flertallet støtter: at vaksiner er trygge og effektive.

Forestill deg at du, gjennom ditt daglige arbeid, ser uvaksinerte eller immunsvekkede mennesker blir forferdelig syke eller dør, av sykdommer og komplikasjoner det finnes vaksiner mot.

Forestill deg så at du finner ut at det finnes en gruppe mennesker som med fullt overlegg nekter å vaksinere barna sine. Forestill deg sjokket og vantroen. Forestill deg at du forsøker å snakke med disse menneskene, for å forsøke å finne ut hvorfor de nekter å benytte seg av moderne medisins kanskje største innovasjon.

Forestill deg at når du snakker med disse menneskene hører du noen argumenter som – i begynnelsen – får deg til å se vaksiner i et nytt lys. De sier vaksiner er gift. De sier vaksiner ikke er så effektive som du vil ha det til. De sier at regjeringen og Big Pharma bare selger vaksiner for å tjene penger. De sier vaksinene ikke er skikkelig testet. De sier at vaksinene er årsaken til et enormt antall ødeleggende kognitive og nevrologiske lidelser. De sier vaksiner DREPER BARN. Og du blir bekymret.

Men samtidig sier disse menneskene ting som du – som kvalifisert helsepersonell – vet er usant. Noen av dem snakker om injisering av vaksiner i blodomløpet, når du vet at vaksiner ikke gis intravenøst. Andre sier at vi får over femti forskjellige vaksiner – når du vet at vi får flere doser av de samme vaksinene. Igjen andre sier at vaksiner omgår immunforsvaret – når du vet at de aktiverer det adaptive immunforsvaret for å bygge immunitet. Så du spør deg selv: Hvis de tar feil om så grunnleggende ting, kan de ta feil om andre ting også?

Forestill deg at du bruker tid på undersøke påstandene som først bekymret deg.
Du finner ut at “toksinene” i vaksiner er til stede i våre daglige omgivelser i langt større grad enn i noen vaksine. Du finner ut at selv om effektiviteten av kikhostevaksine avtar (75%+), er alle andre vaksiner ekstremt effektive som sykdomsforebyggende tiltak.

Du finner ut at kostnadene av å behandle sykdommer er langt høyere enn å forebygge dem med vaksiner. Med andre ord, hvis et farmasøytisk firma virkelig ville tjene så mye penger på deg som de kunne, ville de LATT deg få meslinger.

Du finner ut at vaksiner er grundig testet før de slippes, hver eneste batch, og de vurderes konstant for trygghet og effekt. Du leser deg opp på endringen fra helcelle- til acellulær kikhostevaksine – noe som reduserte effekten, men økte tryggheten.

Du finner et enormt antall vitenskapelige studier fra hele verden som entydig avviser noen sammenheng mellom vaksiner og autisme. Du finner ut at endringer i klassifikasjonssystemet, kombinert med økt bevissthet rundt autisme, har ført til en kunstig høy autismestatistikk. Du leser om arvelige anlegg for autisme og noen av de hyppigste korrelerte miljøfaktorene (så som svangerskapsovervekt og diabetes under svangerskapet.)

Forestill deg at du finner ut alle disse tingene. Forestill deg at ikke bare kan du lese deg opp på denne informasjonen, men takket være din utdannelse kan du vurdere den på en måte lekfolk ikke kan.

Forestill deg så at du lykkelig vender tilbake til disse menneskene som gjorde deg bekymret, og at du kan forklare dem at alt er OK. De behøver ikke være redde for vaksiner, og du kan imøtegå deres bekymringer og spørsmål.

Forestill deg at når du gjør dette blir du ignorert. Eller anklaget for å være i lomma på et farmasøytisk selskap. Eller at du er en idiot. Eller en tankeløs robot som er ute av stand til å finne ut av ting på egen hånd. Forestill deg at de i stedet for å bli beroliget og lettet av at de ikke må bekymre seg lenger – slik du hadde håpet – blir rasende over at du våger å motsi dem.

Forestill deg at du må imøtegå de samme usannhetene om igjen og om igjen. Forestill deg at du om og om igjen må forklare at det er mer formalin i et eple enn i en vaksine. Forestill deg at du gir mennesker over tjue ulike studier som viser at det er ingen korrelasjon mellom vaksiner og autisme – og fortsatt blir ignorert.

Forestill deg at disse menneskene finner ut hvor du bor. Forestill deg at de sender deg truende eposter og meldinger på Facebook. Forestill deg at de redigerer bilder av deg for å stille deg i et dårlig lys. Forestill deg at de masserapporterer dine kommentarer for å få deg blokkert fra Facebook.

Antivaksinemotstander; kan du sette deg inn i dette? Kan du forstå hvorfor vi så lett lar oss provosere? Hvorfor vi så lett reagerer på provokasjoner?
Kan du forstå hvorfor vi kanskje ikke alltid behandler deg med den respekten du mener du fortjener?

Fra mitt ståsted setter du bevisst dine elskedes liv i fare. Det er min jobb å ta vare på dine elskede”.
______________________________________________________________________________

Nyttige artikler:

WHO – Six common misconceptions about immunization
WHO – Six common misconceptions about immunization
The History of Vaccine: The Scientific Method in Vaccine History
Wired Magazine – The anti-immunization crowd clings to well-worn myths. Arm yourself with facts.
Wired Magazine – The Misinformants: Prominent Voices in the Anti-Vaccine Crusade
Fritanke.no – Svekket tillit til vaksiner skader folkehelsen
Nettavisen.no – Fire fantasifulle vaksinerykter
Nettavisen – Kommentar:- Skrullinger i fakkeltog
ScienceBlogs – A black hole of antivaccine misinformation


Relaterte bloggposter:

Vaksinemotstand og uredelig argumentasjon
Vaksinemotstand og uredelig argumentasjon del 2


Nyttig om vaksiner:

Hvorfor vaksinere?
Vaksiner a-å
Barnevaksinasjonsprogrammet i Norge
Meslinger – personlige historier fra vår tid
Smittevernboka – Meslinger (morbilli)
MMR-vaksinasjon – spørsmål og svar:
The history of vaccines
Vaksinasjonsstatistikk for 2011  – Høy vaksinasjonsdekning i barnevaksinasjonsprogrammet
The Scientific Method in Vaccine History
Vaccines Save Lives at the Cost of Everyday Splurges

History of Anti-vaccination Movements
The Age-Old Struggle against the Antivaccinationists
The anti-immunization crowd clings to well-worn myths. Arm yourself with facts.
The Misinformants: Prominent Voices in the Anti-Vaccine Crusade
Why your unvaccinated kid makes other people sick on
Vaccines and autism and nonsense, oh my!

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s