Dokumentarer – Foredrag og artikler

NRK bruker da lisens pengene til noe fornuftig i ny og ne. De kjøper inn en del svært gode dokumentarer som har den effekten at den kan heve den allmenne dannelsen og viten av og om våre omgivelser osv... Hørtes rimelig dølt ut akkurat det, men å lære noe samtidig som en ser på TV er noe som ikke er å forakte i disse tider blant dybde programmet som ”Paradise Hotel” og ”jakten på den 6 sansen”, og ”hei hvor det spøker her i gården” og hva disse programmene nå heter. Nå har NRK den vanen eller uvanen at serier og dokumentarer kun ligger kort tid på deres sider. Har vel noe med rettigheter å gjøre. Serien sendes frem til 15.03.2011. Jeg linker opp til selve episodene på Youtube da de erfaringsmessig ligger litt lenger.
Vitenskapens historie er en briljant serie som jeg mener i beste diktatorstil burde være obligatorisk å se for alle borgere over 7 år her i Norge. Det er mer en nok søppel på TV, men å bruke tiden på å faktisk se noe som er av en litt høyere kvalitet en ”Paradise Hotel” er absolutt å foretrekke.

Michael Mosley tar oss med på en informativ og ambisiøs reise. Her utforsker han hvordan utviklingen av vitenskaplig forståelse er tett sammenvevd med hvordan samfunnet har endret seg historisk. For øvrig så snakker Michael Mosley så tydelig engelsk at selv kosebamsen jeg brukte når jeg var barn skjønner hva som blir sagt (for de som er redd engelsk)

The Story of Science s01e01. Part 1 of 6

What Is Out There? – The Story of Science s01e01. Part 2 of 6

What Is Out There? – The Story of Science s01e01. Part 3 of 6

What Is Out There? – The Story of Science s01e01. Part 4 of 6

What Is Out There? – The Story of Science s01e01. Part 5 of 6

What Is Out There? – The Story of Science s01e01. Part 5 of 6

What Is Out There? – The Story of Science s01e01. Part 6 of 6

Dette er bare en del av serien og tilsvarer ca en time, altså en TV epiode.
Sjekk ut her hvor flere av episodene ligger. Sjekk også episodeoversikt på NRK2

______________________________________________________________________________

Sam Harris (født 1967) er en amerikansk forfatter. Harris er utdannet filosof ved Stanford University og er i ferd med å fullføre en doktorgrad inevrovitenskap (2006).

Hans første bok, The End of Faith (2004), vant i 2005 PEN/Martha Albrand-prisen for sakprosa. Da boka kom ut i USA, vakte den oppsikt på grunn av det åpne angrepet på religion. Harris peker på de politiske og sosiale problemene han mener er forårsaket av religiøs tenkning. Han er særlig kritisk til religiøs moderasjon, som han karakteriserer som intellektuelt uredelig; han mener at religiøst moderate rettferdiggjør religiøs ekstremisme.
Hans siste bok er Letter to a Christian Nation (2006), som er et svar på alle henvendelsene han fikk fra kristne etter utgivelsen av The End of Faith

Eksterne lenker

En kort introduksjon til Sam Harris bok, The Moral Landscape
Mer informasjon på www.samharris.org

______________________________________________

Richard Dawkins

On Saturday, March 8th, 2008, Richard Dawkins gave this lecture on The God Delusion during his US Tour. The event took place on the UC Berkeley campus in Wheeler Auditorium, and was completely sold out. A line of hopeful attendees stretched around the side of the building, waiting to see if there would be any ‘no-show’ tickets at the last minute! There was a Q&A session that followed the talk, which will be posted to the site soon.

Camera by Josh Timonen and Wayne Marsala. Edited by Josh Timonen.

_________________________________________________________________________________

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s